Oklarheter kring trottoarpratare

Milad Koumi, som driver smyckesbutiken Nico Bella på Storgatan, ville ha trottoarpratare utanför sin butik men se det var inte alldeles lätt eller glasklart hur man skulle gå tillväga och hur många man kan ha.

Det råder viss förvirring kring trottoarpratare i Linköping.

Det råder viss förvirring kring trottoarpratare i Linköping.

Foto:

Linköping2013-08-06 06:58


Juveleraren Milad Koumi har lång erfarenhet som affärsman och för tre år sedan öppnade han butiken Nico Bella som säljer smycken och diamanter.
- För att locka in kunder i butiken så bestämde jag mig för att sätta upp två stycken trottoarpratare utanför min butik. Jag hörde mig för vilka bestämmelser som gällde och agerade därefter.

Faktura från kommunen
- Först måste man söka tillstånd hos polisen vilket kostade 750 kronor.
En rimlig summa kan man tycka och i de bestämmelser som jag sedan fick del av så visade det sig att man endast får ha en pratare uppställd.
Detta rättade jag mig efter och tog följaktligen bort den andra.
Efter en tid dök det sedan upp en faktura från Linköpings kommun på 1 800 kronor för markhyra, säger han.
Detta förvånade Milad Koumi något och han hörde av sig till den kommunala tjänstemannen och ställde en rad frågor.
Milad hade då fått kännedom att inte alla som hade eller har trottoarpratare utanför sin rörelse hade tillstånd och att de dessutom har betydligt fler än den man har beviljats tillstånd för.
Nu började en intensiv mailväxling mellan Milad och den kommunale tjänstemannen vilken slutar med att Milad plockar bort sin skylt men frågorna kvarstår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om