Olovlig körning på åker

Under torsdagskvällen inträffade ett antal misstänkt anlagda bränder i området Ryd, samtliga på Rydsvägen, i Linköping. Det finns inga rapporter om några personskador i samband med bränderna.

Linköping2016-02-27 07:33

Klockan 20.59 inkom larm om brand i en husvagn på Rydsvägen och efter att räddningstjänsten släckt branden upptäckte man att det förvarades gasolflaskor i vagnen. Anmälan upprättad gällande skadegörelse genom brand samt framkallande av fara för annan.

Klockan 21.26 och 21.29 larmades räddningstjänst och polis återigen till bränder i två fristående sophus i Ryd.

Båda två bränderna rubricerade som skadegörelse genom brand.

Klockan 22.11 inkom ytterligare ett larm om brand i ett garage och en förrådslänga.

Någon eller några okända personer verkar ha kastat in något brinnande föremål genom ett fönster till ett förrådsutrymme, innehållande blandt annat trämöbler och diverse flyttkartonger. Räddningstjänsten kunde släcka branden snabbt, men spridningsrisken var överhängande. Då det fanns risk för stora egendomsskador har en anmälan gällande försök till mordbrand upprättats, platsen är avspärrad för teknisk undersökning.

Klockan 07.13 fredagsmorgon fick polisen kännedom om att en personbil kört av en mindre väg och voltat ut på en åker utanför Malmskogen i Linköping. Förbipasserande hade vid tillfället iakttagit personer i närheten av bilen.

Polis och räddningstjänst åkte till platsen och kunde där kontrollera personerna.

Ingen av personerna ska ha skadats vid olyckan och bilföraren hade redan kontaktat bilbärgare. Vid närmare kontroll framkom att bilföraren, en man född 1986, saknade körkort. Mannen är nu misstänkt för olovlig körning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om