Ombyggnadsplanerna för Sättuna upprör

Linköpings kommun har stora omfattande ombyggnadsplaner för Sättuna by och Säby. En översiktplan över området visar genomgripande förändringar för området i sin helhet där man bland annat vill bygga cirka 400 nya bostäder, lägga en strandpromenad och utöka barnomsorgen.

Kommunen informerar Sättunas invånare dåligt skriver en medborgare i ett brev till kommunen. Foto: Fanny Miles

Kommunen informerar Sättunas invånare dåligt skriver en medborgare i ett brev till kommunen. Foto: Fanny Miles

Foto:

Linköping2012-07-31 06:34


Marken i Sättuna är till största del privatägd, vilket kan komma att sätta käppar i hjulet för kommunens drömmar om den lantliga idyllen i Sättuna.

Kritik har inkommit
En samrådsredogörelse ligger nu ute efter att översiktplanen har reviderats från september 2011.
Medborgare har kunnat lämna in yttranden och synpunkter och en stor andel av Sättunas invånare ställer sig kritiska till kommunens planer. En av dem har skickat ett brev till kommunstyrelsen där personen ifråga utförligt beskriver sin besvikelse över hur kommunen har hanterat ärendet. Ingen kontakt har tagits med de boende i området, istället har de enbart fått ta del av en översiktsplan som beskriver hur deras område kan komma att förändras.

Avveckla väl fungerande verksamhet
En del av planen visar också hur kommunen planerar att avveckla bland annat en verksamhet som är inkomstbringande för boende i området. En avveckling som även den inte har diskuterats med berörda parter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om