Omfattande sanering på Kungsbergsskolan

Just nu sker fortsatta insatser på Kungsbergsskolan för att förbättra inomhusmiljön. Kungsbergsskolan fick under 2011 en rad problem med inomhusmiljön och tvingades därför att sanera hela skolbyggnaden.

Nu sker inspektion och fortsatta åtgärder på Kungsbergsskolan igen.

Nu sker inspektion och fortsatta åtgärder på Kungsbergsskolan igen.

Foto:

Linköping2015-01-03 05:05


Det mesta gjordes dock klart lagom till terminsstart den gången och efter ett omfattande saneringsarbete som kommunens fastighetsbolag Lejonfastigheter ansvarat för kunde eleverna flytta in igen.

Golvet orsakade problem
Sedan några år tillbaka har såväl elever som lärare på Kungsbergsskolan påverkats av lokalernas allt sämre inomhusmiljö, och i slutet av 2011 inleddes en byggnadsteknisk genomgång.
Resultatet av den byggnadstekniska genomgången visade dock på flera problem som tillsammans tros ha bidragit, bland annat höga dammnivåer, felaktig golvvård, bristfällig städning och dålig ventilation.
- Det var under senhösten 2011 och tidig vår 2012 som man verkligen började reagera på skolan och då satte vi snabbt i gång med provtagningar, berättade Niclas Blomqvist, projektledare på Lejonfastigheter som äger och förvaltar byggnaden vid det aktuella tillfället.

Fortsatta åtgärder
Nu sker alltså fortsatta åtgärder för att förbättra inomhusmiljön på Kungsbergsskolan.
Lejonfastigheter har under en längre tid genomfört underhållsåtgärder i skolan då personer upplever problem med inomhusmiljön. I slutet av november 2014 togs prover i ventilationssystemet i byggnaderna för att säkerställa ett underhållsarbete som genomförts. Proverna visade då att det fanns bakterier och mögelsporer i ventilationssystemet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om