Omfattande trafikavstängningar i Linköping

Många bilister svär ve och förbannelse över trafiksituationen i Linköping just nu på grund av de gator som är tillfälligt avstängda.

Ågatan blir som ny "Gångfartsgata" inom kort.

Ågatan blir som ny "Gångfartsgata" inom kort.

Foto:

Linköping2014-07-12 04:06


Men inom kort kommer alla att bli nöjda för då har vi en trafiksituation som både är framkomlig för privatbilism och som också kan bidra till ett miljövänligare klimat för gående och oskyddade trafikanter.
Hamngatan är i dagarna avstängd för genomfart mellan Järnvägsgatan och Drottninggatan under perioden 30 juni till 21 november och det beror på att man ska bygga ett nytt kollektivtrafikstråk på grund av den dåliga luftkvaliteten.
Nu lägger man en ny hårdare yta för att få en bättre luftkvalitet och när arbetet är klart kommer det finnas ett kollektivstråk och en körfil i respektive riktning där cyklister och gående kommer signalprioriteras vid trafikljusen.
En ny hårdare beläggning läggs på vägbanan för att minska upprivningen av partiklar och man kommer att sänka hastigheten av samma skäl.

Hastigheten sänks
På Hamngatan är det framförallt trafiken som bidrar till luftproblem. Det är slitage från vägbeläggning, bromsar, vägsand och däck som bildar partiklarna som inte är bra för människorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om