Öppet hus på nya delar av US

Norra Entrén åter öppen.

2011 påbörjades den stora om- och tillbyggnationen av Universitetssjukhuset. På lördag hålls öppet hus för allmänheten. Foto: Tommy Pettersson

2011 påbörjades den stora om- och tillbyggnationen av Universitetssjukhuset. På lördag hålls öppet hus för allmänheten. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2016-01-12 12:11


Halvtid in i arbetet med att bygga om Universitetssjukhuset i Linköping bjuds allmänheten in på öppet hus. Huvudblocket beräknas vara helt klart år 2020.

Arbetet med att bygga om Universitetssjukhuset har pågått sedan 2011 och i maj flyttade den första verksamheten, neurokirurgen, in i nya lokaler. Att man har valt att vänta med invigningen tills nu beror på att det först nu finns tillräckligt att visa upp för allmänheten.

- Nu öppnar Norra Entrén och vi har ett rimligt utbud av färdiga delar att visa, säger Stefan Anskär, programansvarig för vården i framtiden.

Han berättar att det under lördagens öppna hus finns möjlighet att gå på rundvisning i de nya lokalerna och se en mottagning och en vårdavdelning.

- Akutmottagningen är ännu inte färdig men man kan grovt se hur det kommer att bli. Vi är halvvägs och allt nybyggt är färdigt till det yttre, säger han.

När Norra Entrén nu öppnas kommer det nybyggda parkeringshuset väl till pass.

De 300 parkeringsplatserna har hittills inte varit fullbelagda eftersom man inte tagit sig in från den norra sidan av sjukhuset.

Läs mer i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om