Oro när centret försvinner

Skytteföreningarna i Linköping är oroliga. Skyttecentrum har tappat 60 av 100 banor när en bussgata dragits fram och den framtida existensen är minst sagt osäker.

Linköping2015-06-01 06:59


- Att det blir svårt att ha kvar skyttet här är inget att säga om. Men kommunen har inte erbjudit oss något ställe med ersättningsbanor. Risken är stor att vi tappar medlemmar och även ekonomin blir lidande då det blir svårt att arrangera större tävlingar, påpekar George Ekström,
Linköpings Skytteförening. Det är framförallt Linköpings Skytteförening och A1 Skytteförening som drabbas när skyttebanan, decimeras. Men det finns även andra föreningar och andra aktörer som använder banan, exempelvis polisen och militären.

Från 100 till 40
I dag skjuter Linköpings Skytteförening vid Skyttecentrum beläget mellan Lambohov och T1:s gamla militärområde samt i Trädgårdstorp, en bit från återvinningen i Malmslätt. I Skyttecentrum har således ett växande Linköping gjort att 100 utomhusbanor i dag blott är 40. Även en fältskjutbana har försvunnit. I Trädgårdstorp har man tolv inomhusbanor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om