Östergötland dåligt för kvinnor

Valdemarsvik hamnar på plats 53 bland Sveriges samtliga kommuner i Företagarnas undersökning av jämställdheten inom företagandet. Östergötland kommer i år på plats 19 av landets 21 län.

Linköping2012-03-14 07:51

- Det är intressant att inte fler kvinnor väljer att driva företag i Östergötland. Valdemarsvik placerar sig riktigt bra och det är kul. I en mindre kommun måste man skapa eget jobb om inget arbete erbjuds. I Östergötland är det 26,7 procent av företagen som drivs av kvinnor, det kan jämföras med Stockholms län som har placerat sig på plats 1 av länen, där drivs 32,4 procent av företagen av kvinnor säger Frida Boklund, regionchef Företagarna.

Län med låg arbetslöshet
- De län som placerat sig sist när det gäller kvinnligt företagande är sådana där man traditionellt sett haft låg arbetslöshet och det gör ju att man kanske inte är lika benägen att starta upp ett eget företag. Det är viktigt att fler kvinnor tar steget till eget företagande, kvinnor behöver bredda sin kompetens inte minst genom att äga och ta eller ha makt. Det leder till att kvinnor kommer vara en stor resurs för olika rekryteringar. Om politiken gör det enkelt att driva företag oavsett bransch så kommer delar av jämställdhetsproblematiken att lösas av sig självt, säger Frida Boklund vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om