Östergötlands kulturarvsdag

Den 29 november gick Östergötlands Kulturarvsdag sedvanligt av stapel i Linköpings Länsmuseum. Denna gång i samarbete med Bildningsförbundet som tillsammans fångar historiens vingslag.

Linköping2012-12-01 05:07

Kulturarvsdagen är en mötesplats, ett forum för människor, föreningar och en mängd andra intressenter som samlas för att se historia komma till liv. Men det är inte bara dåtidens arv som är viktiga, utan även vad som kommer bli kulturarv.
- Till exempel finns ett graffiti-projekt som speglar nutidens kultur, säger museiintendent Tova Sylvan.

Biskop Brask
En stor del av dagen tillägnades av Linköpings egna biskop Hans Brask.
- Detta är startskottet för vad som komma skall under 2013, då man firar att det var 500 år sedan han blev biskop i Linköpings Stift. Bland annat ska Länsmuseet ha en monterutställning den 10 februari i samarbete med Domkyrkans Vänner också kommer att ställas ut, avslöjar museiintendent Inga Lindström som också är med i projektgruppen för Braskåret 1013. Hans Brask var inte bara aktiv inom det katolska ämbetet, utan var även involverad inom jordbruk, industri och hade ett boktryckeri som Gustav Vasa stängde ned. Han var också en av tidigaste förgrundsgestalterna till Göta Kanal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om