Östgötamat har startat

För sjunde gången kickade årets upplaga av matmässan "Smaka på Östgötamat" igång, med en deltävling i Årets Kock, lokala producenter och tillverkare på plats samt intressanta paneldiskussioner. Trion Louise Alenbrand, Christina Enudd och Jesper Lindström håller i trådarna på mässan.

Christina Enudd, Jesper Lindström och Louise Alenbrand är trion håller i trådarna på Östgötamat. Foto: Stefan Hedström

Christina Enudd, Jesper Lindström och Louise Alenbrand är trion håller i trådarna på Östgötamat. Foto: Stefan Hedström

Foto:

Linköping2013-10-12 04:06


Det här är en mässa för hela familjen, för den som är intresserad av lokalt producerad mat och för den som vill bekanta sig med vad som är på gång i vårt bördiga län.
- Jag vill verkligen att Östergötland ska bli känt som det matlän det är, menar Louise Alenbrand som, i princip, är inblandad i allt som har med regional mat att göra. När hon pratar om Östergötland och vad våra ängar, hagar och sjöar har att för erbjuda en allt mer intresserad allmänhet så inser man att hon har rätt och att vi bor i ett veritabelt skafferi.
- Jag tror att allt arbete vi har lagt ner på att marknadsföra det vi producerar och erbjuder i länet har börjat ge resultat.
När jag började jobba med att göra vårt län mera känt så var det omöjligt att få in lokalt producerad mat på, låt säga, ICA Maxi. Men numera, och efter har lobbat för våra lokala producenter sedan 1999, så kan man hitta ett stort urval av lokalt producerat mat även hos de stora handlarna. Sedan är ju ICA Maxi faktiskt med och ställer ut här på mässan vilket jag tycker är jättekul.
Men Östgötamat är så mycket mer än bara producenter som visar upp sig sina produkter. Bland annat så kommer det att äga rum ett flertal tävlingar i matlagning. Den mest uppmärksammade är självklart en deltävling i välkända "Årets kock" som för första gången gästar Linköping och Östergötland. Man kommer också att under helgen utse "Årets Östgötakock" samt "Årets juniorkock".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om