Östgötapunk i bild

Ny utställning av punkveteraner

Coste poserar med punktischa. Foto: Linn Strelin

Coste poserar med punktischa. Foto: Linn Strelin

Foto:

Linköping2016-01-29 14:28


Säg band som Lowriders, IQ 55, Spy och Raped Teenagers och många får något nostalgiskt i blicken. Punken var betydelseful för många menar "Coste" och "Packe" som ligger bakom utställningen "Mål, mening och mayhem" som nu finns att beskåda på Passagen Lab.

Thomas "Coste" Eriksson och Patrik "Packe" Sjösten har ett förflutet som musiker i band som Lowriders, Jet Black Gasoline, Raped Teenagers och Allena. Två killar man alltid såg på spelningar var de än var så var dessa båda eldsjälar på plats och insöp atmosfären.

- Vad unga vi var då. Det är det första som slår mig när jag ser på de här gamla bilderna, säger "Coste" och fortsätter med att säga att andra saker som slår honom är hur påfallande många som avlidit av en eller annan orsak.

- Martin Oi och Steffe punk är bara två som man kan se på bilder här. Det är klart man saknar dem och flera från den tiden.

- Jag minns även den sammanhållning som fanns på den tiden. Hur alla kände alla och att man stödde varandra och gick på alla spelningar. Sedan var punken viktig då man visade att alla kan börja spela gitarr och starta band. Många av dem som spelade då är fortfarande aktiva och det efter att man passerat 50-strecket, menar Packe Sjösten som har sparat mycket av affischer och annat punkrelaterat.

Läs mer i fredagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om