Östgötar flyger allt mer

Året 2012 är ett bra år för det svenska kommersiella flyget. Antalet resande passagerare från svenska flygplatser förväntas öka med 3,1 procent under 2012 jämfört med 2011 enligt Transportstyrelsens höstprognos. Främsta orsaken är att efterfrågan hittills i år varit högre än förväntat.

Linköping2012-09-14 06:50

Antalet passagerare, som nyttjade Linköping City Airport första halvåret 2012, var 59 833 passagerare, vilket ska jämföras med 51 742 samma period förra året.
Norrköpings flygplats har haft 50 952 passagerare första halvåret 2012 mot 48 903 passagerare halvåret 2011 enligt statistiken från Transportstyrelsen.
Under 2011 ökade inrikesflyget och överflygande trafik med drygt sju procent medan utrikestrafiken ökade med nio procent.
Med överflygningstrafik menas flyg som inte startar eller landar i Sverige utan bara passerar.
2012 visar på en fortsatt positiv ökning av den kommersiella flygverksamheten och i Östergötland har de båda flygplatserna fått en bra utveckling på passagerarsidan.
- För Linköpings City Airport är ökningen till och med augusti 14 procent, säger Torbjörn Mortensen, flygplatschef, som tror på en fortsatt ökning för resten av året jämfört med 2011. - Det är framförallt att KLM valt att i år sätta in större plan på sträckan Linköping - Amsterdam, som är en del i vår passagerarökning, menar Torbjörn Mortensen, men även Next Jets flygningar till Köpenhamn med tre avgångar varje dag måndag - fredag har givetvis också bidragit till ökningen. Det är lätt att ta sig vidare ut i världen med de två flygbolag som trafikerar Linköping, menar flygplatschefen, som har svårt att förstå att en del resenärer väljer att åka från Arlanda när flygförbindelse ut i världen finns på så nära håll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om