Östgötateaterns säsong har inletts

Nu har Östgötateaterns höstsäsong startat till mångas glädje. I Linköping visas Swedenhielms med Sven Wollter i spetsen och i Norrköping spelas Sound of Music i början av oktober.

Nu har teatersäsongen i länet startat.

Nu har teatersäsongen i länet startat.

Foto:

Linköping2014-09-13 04:05


En fest för teater och musikalälskare med andra ord. Men parallellt med all den högklassiga scenkonst som framförs pågår en mycket märklig föreställning i Östgötateaterns styrelses regi.

Öppen ridå?
Östgötateaterns ordförande, moderaten Jörgen Rundgren, meddelade igår på teaterns styrelsemöte att han ställer in årets tre kommande sammanträden för teaterns arbetsutskott. Skälet till att Rundgren ställer in samtliga AU - sammanträden under 2014 är att en av styrelsens ledamöter tillika medlem i arbetsutskottet, Michael Cocozza, har dragit igång en uppfriskande debatt i lokalpressen.
- Jag förstår att Rundgren har svårt med en fri och öppen debatt. Det är mig väldigt främmande att man ägnar sig åt repressalier mot den fria debatten.
Här ser vi kanske en skillnad mellan Norrköping och Linköping när det gäller takhöjd i debatten, säger Michael Cocozza som är demokratiskt utsedd att representera Folkpartiet i teaterstyrelsen. Nu blir Cocozza tillrättavisad av rektor Rundgren och får finna sig i att enbart gå på styrelsemöten men inga arbetsutskotts möten i år.
- Jag har i mina artiklar påtalat en rad problem som teatern dras med, denna kritik drabbar ju också Rundgren och hans ordförandeskap. Men det borde han tåla för teaterns bästa. Rundgren har ingen rätt att ställa in möten för AU. Det finns en arbetsordning som Rundgren ska hålla sig till, anser Michael Cocozza.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om