Östgötatrafiken kör själva

Allt större andel offentlig tjänsteproduktion upphandlas i konkurrens och därmed ökar också möjligheterna till överklaganden; något som tjänstemän och politiker fått erfara. Rättskapaciteten för parterna på marknaden och effektiviteten i en upphandling kan ibland krocka och därmed ge ett omöjligt tidsperspektiv för den som vill ha en tjänst utförd.

Linköping2013-08-31 04:05

Nyligen har Östgötatrafiken gjort ovanstånde bedömning vid sin pågående upphandling av regionsbeställningscentralen. Nu bestämmer man därför på grund av ett överklagande att köra i egen regi och avbryter därmed upphandlingen.

EU-regler styr
Regionsbeställningscentralen ska tillhandahålla tjänster i samband med beställning av sjukresor, färdtjänst och annat. Under våren 2013 genomfördes en upphandling av regionsbeställningscentral som ska tas i drift redan den förste mars 2014. Upphandlingen blev föremål för överprövning av ett av de anbudsgivande företagen och till dags datum har ingen dom meddelats i målet. För att säkerställa driftstart till utsatt tidpunkt har nu Östgötatrafiken beslutat att upprätta verksamheten i egen regi.
- Dessa tjänster utgör en viktig samhällsfunktion och måste ovillkorligen fungera väl dygnet runt. Genom att upprätta och organisera regionsbeställningscentralen i egen regi klarar vi uppstarten enligt tidplan, säger Paul Håkansson, vd för Östgötatrafiken

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om