Ostlänken i tunnel fram till Glyttinge

Kommunens remissvar till Trafikverket angående "tunnelutredningen" var förutsägbart. Ingen trodde att man skulle förorda en bro, stor som ett fyravåningshus. Det längre och sammanhållande tunnelalternativet fram till Glyttinge, Korridoralternativ C, hade får flest förhandstips.

Alliansens Paul Lindvall och Muharrem Demirok får med sig Socialdemokraterna och Lena Micko in i tunnelalternativ C:

Alliansens Paul Lindvall och Muharrem Demirok får med sig Socialdemokraterna och Lena Micko in i tunnelalternativ C:

Foto:

Linköping2014-02-19 08:16


Järnvägsutredningens förslag till sträckning för Ostlänken genom Linköping kommer att behandlas under februari och sedan kommer ett beslut strax innan sommaren. Ett preliminärt förslag till yttrande har nu tagits fram till kommunfullmäktiges sammanträde.

12 till 18 miljarder
Alliansen hade lyckats få med sig det största oppositionspartiet, socialdemokraterna, till presskonferensen för att manifestera en långsiktig och historisk stabil majoritet. Även Miljöpartiet de gröna förordar nu en tunnel för Ostlänken och Södra stambanan enligt korridoralternativ C.
- Det är viktigt att tänka långsiktigt. Den lösning som väljs kommer att ha en avgörande betydelse inte bara för dagens utan även för framtidens Linköping. Jag är glad över att vi har en stor politisk samsyn om att förorda att Ostlänken inklusive nuvarande stambana förläggs i tunnlar. Tunnelalternativet är överlägset när det gäller att kunna tillvarata Linköpings unika utvecklingsmöjligheter och för att möjliggöra stadsutveckling och framsynt samhällsbyggnadsplanering, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall. och får medhåll av socialdemokraternas Lena Micko.
- Detta är ett historiskt beslut som kommer att få stor betydelse för kommande generationer. Val av korridor är inte bara en teknisk fråga om tunnel eller bro, det är ett val som kommer att påverka regionens och stadens utveckling för all framtid. En tunnellösning är en långsiktigt hållbar lösning, som ger påtagliga fördelar för regionutveckling, näringsliv och tillväxt. Avgörande för att en tunnellösning ska kunna förverkligas är att stat och kommun samverkar, säger kommunalrådet Lena Micko (S).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om