Ostlänken med i transportplanen

Igår presenterade regeringen de satsningar som görs under den kommande planperioden och i den finns, inte oväntat, Ostlänken den nya dubbelspåriga höghastighetsjärnvägen mellan Järna och Linköping. Regeringen vill också göra åtgärder för att förbättra trafiksäkerhet och framkomlighet på E22 förbi Söderköping. Det framgår av regeringens sex utpekade investeringar och åtgärder över 50 miljoner kronor i den nationella planen för transportsystemet 2014-2025 i Östergötlands län.

Paul Lindvall kan i framtiden åka på höghastighetsjärnvägen.

Paul Lindvall kan i framtiden åka på höghastighetsjärnvägen.

Foto:

Linköping2014-04-09 08:18


Elva satsningar pekas ut i regeringens pressmeddelande under 50 miljoner som görs under de första tre åren av planperioden i länet. I blandningen av investeringar och underhåll-drift finns bland annat en stängning av plankorsning och anläggning av ersättningsväg i Fubbetrop (Stångådalsbanan).

Förväntade besked
Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) presenterade idag regeringens investeringar i infrastruktur och transport för 2014-2025. Det är 522 miljarder kronor som under denna period ska investeras på transportnätet och av de pengarna ska 155 miljarder gå till drift och underhåll av vägar, 86 miljarder till drift och underhåll av järnväg samt 281 miljarder till att utveckla transportsystemet.
- Det kom väl inte som någon överraskning att Ostlänken finns med i den nationella transportplanen men en sådan dag känns det skönt för att nu finns det ingen återvändo, utbrister Paul Lindvall kommunstyrelsen ordförande i Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om