Ostlänken på bordet

Linköpings kommun bjöd under gårdagen in till ett samtal för att stilla en del av frågorna kring Ostlänken, dess dragning genom kommunen och vad denna kommer att betyda för staden i framtiden. Intresset var stort men svaren ganska få.

Tunnel eller bro, stickspår eller inte. Det är frågan.

Tunnel eller bro, stickspår eller inte. Det är frågan.

Foto:

Linköping2015-03-31 06:51


Linköpings kommun hade samlat toppolitiker, tjänstemän och andra som är involverade i byggande av Ostlänken. På plats fanns Socialdemokratrenas Lena Micko och Kristina Edlund, Paul Lindvall (Moderaterna), Nils Hillerbrand (Miljöpartiet), Muharrem Demirok (Centern), kommundirektören Joakim Kärnborg, Anna Bertilsson, samhällsbyggnadsdirektör, projektchefen Michael Myhré, Peder Brandt, ekonomidirektör, samt Christer Sjölund, utvecklingsdirektör. Allt detta för att svara på frågor, räta ut eventuella frågetecken och även ge fördjupad kunskap i frågan.

Redovisade yttrande
Kommunen redogjorde även för innehållet i det yttrande som Trafikverket begärt in. Man redovisade även bakgrunden till beslutet om att flytta och bygga nytt resecentrum, samt vilka krav som ställts på ett framtida resecentrum, detta gällde även de faktiska kostnaderna för alternativen att dra järnvägsspåren över eller under jord, samt vilka extra kostnader och svårigheter en sträckning av en höghastighetsbana utmed E4 medför.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om