Östsam bjöd in till aktivt åldrande

Igår inbjöd Regionförbundet Östsam till en heldag om åldrandet. Dagen innehåll föredrag såväl som paneldebatter där bland landstingsrådet Marie Morell såväl som EU-politikern Carl Schlyter ingick.

Linköping2012-03-23 07:54

Att vi har en åldrande befolkning både i Sverige och Europa är ett välkänt faktum. Men hur möter man detta och vad innebär det i framtiden. Om detta, och mycket annat, handlade regionens internationella dag som Östsam hade bjudit in till. Dagens överskrift och tema löd "Europa, Sverige och regionen åldras - hur säkrar vi välfärden?"

Morell debatterade
En av deltagarna i paneldebatten som ägde rum var det moderata landstingsrådet Marie Morell. Rubriken de pratade kring var "Hur möter vi de utmaningar och möjligheter vi står inför?"
- Vi pratar ganska mycket om åldrandet men jag tycker vi glömmer bort hälsoaspekten till viss del. Det är viktigt att de som är äldre få både motion men framförallt god och näringsriktig mat. Om någon är uttorkad så innebär det stora svårigheter att ge vård i form av, till exempel, dropp. På samma sätt är det med de unga. Det är viktigt att man lever hälsosamt och bygger upp kroppen annars kan man lätt drabbas av olika sjukdomar som benskörhet exempelvis. Sedan vill jag också understryka, och detta var jag väldigt tydlig med uppe på podiet, skolan måste ge ungdomarna bättre utbildning annars blir det väldigt svårt för oss i landstinget att rekrytera bra och kompentent folk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om