På tisdag börjar rättegången

Klockan 09.00 på tisdag börjar rättegången mot den misstänkte dubbelmördaren i Ljungbro. Enligt en av åklagarna, Britt-Louise Viklund, är det klarlagt vem som är den skyldige och det gäller bara för Tingsrätten att bestämma vilken form av straff som ska dömas ut.

Polis och åklagare har gjort sitt nu tar tinsrätten upp dubbelmordet i Ljungsbro. Foto: Patrik Ekström

Polis och åklagare har gjort sitt nu tar tinsrätten upp dubbelmordet i Ljungsbro. Foto: Patrik Ekström

Foto:

Linköping2014-02-22 05:06


Polisens utredning om dubbelmordet i Ljungsbro den 2 november 2013, då en ung pojke och en medelålders kvinna fick sätta livet till är både omfattande och fylld av skrämmande detaljer. I förhör berättar den 34-årige mannen som misstänks för morden hur han sett syner och vilda djur som han både varit rädd för samt att han har försökt döda dem. Han berättar även att han har jagats av kriminella gäng. Överhuvudtaget så framträder bilden av en förvirrad man som blir aggressiv när han dricker alkohol med missbruksproblem.

Skrämmande förhör
Förhören med den 14-årige pojken är enbart skrämmande men han verkar ha fullt klart för sig vad som hänt.
Bland annat redogör han för hur den misstänkte mannen tejpat pojkens händer och även hans ansikte och sedan hur mannen har beväpnat sig med ett metallrör.
Detta rör användes när gärningsmannen slog ihjäl pojkens ett år äldre kamrat och sedan den 57-åriga kvinnan som skulle undsätta tonårspojken.
- Det är skönt att rättegången nu börjar. Först och främst för de målsägare som blev drabbade men även för oss som har jobbat med utredningen. Jag vet att det är ett stort medieintresse kring rättegången men jag vill be media, här och nu, att visa hänsyn mot de som ska vittna och berätta om det hemska de varit med om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om