På väg tillbaka till livet

23-årige Daniel Wärn har drabbats av två blodproppar i hjärnan.

På väg tillbaka. Daniel Wärn längtar efter att kunna stå i mål för Tjust Bandy igen. Han fixar med sina egentillverkade målvaktshandskar och hoppas på en snar comeback. Foto: Mikael Kindman

På väg tillbaka. Daniel Wärn längtar efter att kunna stå i mål för Tjust Bandy igen. Han fixar med sina egentillverkade målvaktshandskar och hoppas på en snar comeback. Foto: Mikael Kindman

Foto:

Linköping2015-12-01 09:31


- Det har varit ett tungt år både psykiskt och fysiskt, men läkarna tror att jag kommer att bli hundra procent återställd.

Det säger Tjust Bandys 23-årige målvakt Daniel Wärn, som på kort tid drabbats av två blodproppar i hjärnan, och som nu är på väg tillbaka till livet.

Vår tidning var och hälsade på Daniel Wärn i hans lägenhet i centrala Linköping.

Han är precis som vanligt glad och vänlig, men det syns på honom att han haft en jobbig tid. Han har påsar under ögonen, ser hängig och lite sliten ut.

- Jag är tungt medicinerad just nu. Morfin mot smärtan. Bitvis har jag så ont i huvudet att jag måste slå med knytnäven i väggen. Så att jag får mer ont i handen än i huvudet och glömmer smärtan där, säger han.

Det var mot slutet av förra säsongen som Daniel började må dåligt. Först bara lite. Han kände sig krasslig, var ofta förkyld - ja allmänt nedsatt helt enkelt.

- Men jag körde på med bandyn precis som vanligt, och tänkte att det snart går över.

Det gjorde det inte. Det blev bara värre och värre. Bandysäsongen tog slut och fotbollen tog vid för Daniel, som fortsatte med det roligaste han vet - idrott - trots att han bara mådde sämre och sämre.

Till slut gick det inte längre. I en match med Borens IK (i Motala) så kollapsade han på planen efter bara några få minuters spel.

- Kroppen bara rasade ihop. Jag blev liggandes på planen och kunde inte röra mig, men jag var klar i huvudet. De som hjälpte mig har efteråt sagt att jag var alldeles blå i ansiktet.
Det blev ilfärd i ambulans till Motala sjukhus - och sedan vidare till Universitetssjukhuset i Linköping.

Där fick han genomgå hjärnröntgen och en massa andra ingående undersökningar, som visade att han hade drabbats av trombos, en blodpropp i hjärnan.

- Läkarna tror att jag för länge sedan har fått en smäll i huvudet, och att trombocyterna (blodplättarna) sedan har lagat den inre blödningen lite "för bra". Så att trombocyterna har täppt till blodflödet och bildat en propp, berättar Daniel.

Läs mer i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om