Paddla över Stångån en kväll

Linköping kajak ger vatten till folket och det hela började på Stenudden i Järnlunden när Jan Christer Perssons svärson Jonathan Josefsson var på besök och sa att "här skulle vi ha ett par kajaker". Så fick det bli, och fler flytetyg blev det med tiden.

Linköping2015-06-18 22:22


Nu riktar de sig både till företag och kompisgäng och ger lektioner i teknik och säkerhet innan det är dags för sjösättning så att alla är med på noterna.- Det är härligt att möta människor och se till att finnas tillgänglig. Det sociala tar över och folk brukar sitta kvar och prata i timmar efteråt, det tycker jag är himla trevligt, säger Jan Christer Persson. Totalt har de 27 brunnar fördelade på 23 kajaker. Varje torsdag klockan 18-21 i juni och augusti har de stadspaddlingar från stranden vid Scandic och även Sup-träning (stand up paddling) om man säger till på förhand.

Superguiden
Nu har Jonathan och Jan Christer varit ägare i fyra år och nyförvärvet tillika elitkanotisten och förbundskaptenen Jennie Halvarsson leder guidade turer runt om i sjösystemet med Åsunden och Rängen.- Vi har våra fasta punkter i Stiftsgården Vårdnäs dit vi kan köra ut kajakerna och sedan kan vi hämta upp på ett annat ställe, tipsar Jonathan. En rolig grej de precis börjat med anspelar på den gamla låten där Hasse Andersson frågar: Får man ta hunden med sig in i himlen? De frågar sig samma sak om kajaken, och svaret är ja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om