Pannkakor och böcker med LFC

Lördagens pannkaksparty och bokrelease av fotbollsboken "Sätt straffen Charlotte", lockade hundratals lässugna och fotbollstokiga ungar till Scandic city. Charlotte Rohlin och lagkamraterna från LFC fanns på plats med autografpennan i högsta hugg, tillsammans med Olika förlag som står bakom boken och Jennifer Wegerup som skrivit den.

Jennifer Wegerup, författare till "Sätt straffen Charlotte".

Jennifer Wegerup, författare till "Sätt straffen Charlotte".

Foto:

Linköping2014-08-11 06:48


- Det är jättekul att få träffa hela LFC. Jonna Andersson är min favorit, och Charlotte förstås, säger Jonna som spelar för Borensberg under fotbollsfestivalen Winning Ground. Laget har kommit för pannkakor och autografer innan det är dags för match. Många barn och vuxna som kommit till hotellet vid ån köar för att få sin nyinköpta bok signerad av Charlotte Rohlin och passa på att träffa Linköpingslaget
"Sätt straffen Charlotte" handlar om Charlotte, spelare för IF Ekby, som ska spela sin första fotbollscup. Lämpligt nog kammade LFC hem cupvinsten dagarna innan lördagens bokrelease.
- Det är fantastiskt kul att släppa boken i samband med cupvinst dessutom, Säger Karin Salmson från Olika förlag.
Att tjejer spelar fotboll idag är inget konstigt men det finns fortfarande motstånd och hinder. Uppmärksamheten är inte lika given, utrymmet i media inte lika självklart. Olika förlag ville förändra bilden inom åtminstone litteraturen. Där, någonstans bland verklighetens statistik om att det sedan år 2000 finns 20 titlar, för åldern sex till 12 år, som handlar om tjejer som spelar fotboll i motsats till de 200 titlar som handlar om killar som spelar fotboll, bestämde Olika att en fotbollsbok med en tjej i huvudrollen behövdes.
- När Olika förlag frågade mig om jag ville skriva boken var det svårt för mig att tacka nej. Jag följer Zlatan i hans arbete och är med i diverse sportpaneler samt att jag skriver för Aftonbladet så det blir många resor hemifrån. Men jag ville så gärna göra den här boken så jag har suttit och skrivit på nätterna för att hinna färdigt, berättar bokens författare Jennifer Wegerup.

Fotbollsspelare från Borensberg kom taggade inför att möta Charlotte Rohlin och LFC.
Fotbollsspelare från Borensberg kom taggade inför att möta Charlotte Rohlin och LFC.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om