Parkeringsavgifter införs i Friluftsmuseet

Från och med förste januari nästa år inför Linköpings kommun parkeringsavgifter vid Friluftsmuseet Gamla Linköping. Det avser både för stadskvarteren i Valla och vid Valla gård.

Lars Vikinge beklagar att man tvingas införa P-avgifter.

Lars Vikinge beklagar att man tvingas införa P-avgifter.

Foto:

Linköping2014-03-17 07:57


Både Gamla Linköping och Folkets Park har länge haft problem med att de boende i Valla parkerar sina bilar över natten och under helg på respektive besöksparkeringar.
Just nu byggs det ytterligare ett antal bostäder i Folkets parkområdet men snart är det slut på gratisparkeringen för de boende.

Till bra ändamål
Intäkterna för parkeringen ska användas till upprustning av parkeringarna och övrig utomhusmiljö. Friluftsmuseet kan välja fyra tillfällen per år då samtliga intäkter från parkeringen går direkt till museet.
- Tråkigt nog har bilister som inte besöker friluftsmuseet använt parkeringsplatser för långtidsparkering vilket inte är meningen. P-platserna är till för besökare. Därför inför vi parkeringsavgifter.Besökare till stadskvarteren betalar avgift hela dygnet. De tre första timmarna kostar det 15 kronor i timmen, därefter tio kronor per timme, säger kultur- och fritidsnämndens nya ordförande Lars Vikinge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om