Parkeringshus blir till bostäder

På dagordningen för decembersammanträdet i Teknik och samhällsbyggnadsnämnden stod drygt 600 bostäder uppställda. Bland annat var 30 nya lägenheter i Gottfridsberg och 200 nya studentlägenheter uppe för beslut på olika nivåer. Förtätningsbebyggelse kallas det och om det sker på ett pietetsfullt sätt är det både funktionellt och ekonomiskt för samhället.

Parkeringshus blir bostäder i Gottfridsberg.

Parkeringshus blir bostäder i Gottfridsberg.

Foto:

Linköping2014-01-04 05:06


Förslaget till ny detaljplan för kvarteret Flodhästen 4 innebär att parkeringshus kommer att bli bostäder i Gottfridsberg inom kort och cirka 200 nya studentbostäder kan byggas i korsningen Vallavägen - Westmansgatan när detaljplanen för kvarteret Irrblosset antas.

Människor istället för bilar
Det är Stångåstaden som äger fastigheten, som ligger i korsningen Västra Vägen och Västanågatan och nu vill bolaget vill göra om parkeringshuset till bostäder.
Förslaget till detaljplan innebär att det översta planet i p-huset rivs och det näst översta byggs om. Syftet är att anläggningen ska kunna byggas om och på med nya våningsplan för sammanlagt ett 30-tal hyresrättslägenheter.
Tre nya trapphus uppförs till de nya lägenheterna.
- Den här planen har jag sett fram emot. Det är ett väldigt spännande område och vi får ett tillskott av bostäder utan att behöva använda ny mark, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Muharrem Demirok.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om