Parkvillorna i klimatsmart miljö

Det byggs ordentligt i natursköna Södra Ekkällan just nu. Det är inte konstigt att det byggs eftersom det finns en efterfrågan på lägenheter just i det nya bostadsområdet som håller på att växa fram.

Susanne Wettergren ser inte att det är några problem med att sälja lägenheterna i Södra Ekkällan. Foto: Tommy Pettersson

Susanne Wettergren ser inte att det är några problem med att sälja lägenheterna i Södra Ekkällan. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2012-08-21 06:35


Området ligger på behagligt avstånd till det mest och efter en tio minuters promenad är man n mitt inne i Linköpings citykärna.
Närhet till service, en väl utbyggd infrastruktur och en närhet till stora strövområden i Tinnerös eklandskap gör att det inte är svårt att sälja in stadsdelen.

Blandade bebyggelse
Förra veckan var det dags för ytterligare ett så kallat första spadtag i Ekkällan närmare bestämt i en del som kallas för Södra parkvillorna.
Man hade från NCCs sida bjudit in ett 50 tal personer, köpare, kommunalråd, arkitekter till Östra Parkvillornas originella första spadtag som bestod av en historisk teaterföreställning.
Kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall är naturligtvis nöjd med att byggherrar fortsätter att bygga i en jämn takt.
- Det är roligt att det byggs så mycket här i Ekkällan ett område som håller på att bli en egen stadsdel med en egen identitet.
De här lägenheterna som byggs som passivhus kommer att bli väldigt bra för de boende naturligtvis men också för kommunen eftersom de bygger ihop staden och det är även bra att det byggs energieffektiva hus, säger Paul Lindvall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om