Passagerarrekord vid länets flygplatser

Aldrig tidigare har fler resenärer flugit till eller från Linköping City Airport och detta trots att flygrörelserna i Sverige minskar enligt Luftfartsverket. KLM som har avgångar från Linköping utökar i april sin frekvens från två till tre turer och det går bra även i Norrköping där man slår charterrekord 2012.

Linköping2013-01-21 07:42

Under år 2012 hade Linköping City Airport 115 000 passagerare som reste via flygplatsnaven i Amsterdam eller Köpenhamn och det är 13 procent bättre än föregående år.

Nästa mål 150 000
Flygplatsen har ett mycket bra läge att kunna växa med starka flygbolag som KLM och NextJet vilka opererar i nära samarbete med SAS. Dessutom har KLM nyligen beslutat om en utökning av antalet avgångar och ankomster på Linköping City Airport. Från och med förste april 2013 utökar KLM antalet frekvenser till tre mot dagens två.
- En tydlig indikation om att flygplatsen har en positiv utveckling, som vi tror kommer att hålla i sig även de närmaste åren. Nästa gräns blir att passera 150 000 passagerare, säger flygplatschef Torbjörn Mortensen och fortsätter.
- Det bli en ny efterlängtad morgonavgång från Amsterdam och en extra lunchavgång från Linköping som kompletterar dagens tidtabell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om