Påtänd man hotade och rånade med pluggad pistol

En man i 40-års ålder försökte under torsdagskvällen råna en restaurang i Motala. Ett flertal polispatruller kom snabbt till platsen och omgående övermannade man den beväpnade mannen.

Linköping2016-03-07 13:14

Strax efter klockan 19.00 så inkom larm till Motalapolisen om att man uppträtt hotfullt på en restaurang på Östermalmsgatan i Motala. Personen som anmälde det hela hade på distans via övervakningskamera sett en gärningsperson med ett pistolliknade föremål inne på restaurangen. När polispatrullerna kom fram till adressen kunde man snabbt övermanna och gripa en misstänkt gärningsperson i direkt anslutning till restaurangen. Det finns i nuläget inga rapporter om att någon ska ha skadats fysiskt vid rånet.

- Det visade sig senare att den pistol som mannen hade hotat med var obrukbar då den var pluggad men det kunde inte poliserna på plats veta från början. Det här är ett sådant ärende som kunde slutat verkligt illa om poliserna blivit direkt hotade med en pistol, Då spelar det ingen roll om den fungerade eller inte utan då i en akut situation så kunde polismännen avlossat sina vapen och mannen kunde skadats eller ännu värre, menar Fredrik Kliman, presstalesman vid Linköpingspolisen.

Restaurangen spärrades senare av och en brottsplats undersökning gjordes samt man har förhört både vittnen, gärningsman och offer samt att man dessutom tagit föremål i beslag.

Den 40-årige mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om