Pedofil gav ungdomar sprit

En 42-årig man boende i Huddinge utanför Stockholm åtalades i går av Linköpings tingsrätt. I mannens bostad hittades närmare 2 000 barnpornografiska bilder.

Linköping2007-08-01 06:51

Genom sin webbkamera blottade sig även mannen för en 14-årig pojke, en 15-årig pojke samt en 14-årig flicka, alla boende i Linköping. Mannen ska även ha köpt ut alkohol till barnen och haft fester på hotellrum med dem.
- Den här killen har kommit till Linköping från Huddinge ett antal gånger och besökt ungdomarna och har gett dem pengar och haft fester på sitt hotellrum där han bjudit på alkohol.
- Man får nästan säga att ungdomarna, och det säger de också mer eller mindre i utredningen, på sätt och vis har utnyttjat honom för att få de här förmånerna, säger kammaråklagaren Britt-Louise Viklund.
Att mannen åtalas först två år senare än när brotten begicks beskriver Britt-Louise Viklund som en pinsam historia.
- Det beror på flera saker. Granskningen hos barnporrexperterna tar alltid lång tid, de har haft en kö av ärenden. Men det som är det stora är att vi har fått byta utredare hos polisen. En blev befordrad och fick byta jobb, och då tog det över en annan utredare och sedan flyttade den till en annan plats i landet.
Britt-Louise Viklund vill inte spekulera i vilken påföljd det kan bli för 42-åringen, men säger att mannen kan komma att dömas till fängelse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om