Pennan skapar trygghet

Igår var socialministern Göran Hägglund på snabbvisit på Universitetssjukhuset för att vara med i lanseringen kring "Hälsodagboken". Men dagens huvudperson var Linnea Björn, patient på LAH.

Göran Hägglund, Linnea Björn och landshövding Elisabeth Nilsson samlades kring Hälsodagboken foto. Rebecka Lindhe

Göran Hägglund, Linnea Björn och landshövding Elisabeth Nilsson samlades kring Hälsodagboken foto. Rebecka Lindhe

Foto:

Linköping2012-10-10 06:39


"Hälsodagboken för hjärtsviksvård i hemmet" är ett nytt sätt att bedriva vård och uppföljning av de patienter som har just dessa åkommor. Linnea Björn har haft problem med hjärtat i femton år och varit med sedan projektet sedan starten för ett och ett halvt år sedan.

Trygg dagbok
- Det här fungerar mycket bra och jag kan inte säga annat än att jag känner mig väldigt trygg med den här dagboken, menar Linnea Björn, patient.
Enkelt uttryckt så skriver Linnea ner sin vikt, testidpunkter och all annan relevant information på ett förtryckt formulär med en digitalpenna som via mobiltelefoni skickar iväg informationen till en dator som sedan, till exempel, sjuksköterskan Erika Einarsson sedan får upp.
Allt rekordsnabbt och säkert såklart.
- Här får vi upp tabeller och annan information så vi snabbt kan se om något är fel eller behöver åtgärdas. Antingen av mig som sköterska eller av en läkare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om