Pensionärerna demonstrerar

Under måndagsförmiddagen paraderade ett hundratal pensionärer med plakat och banderoll, genom tio minus graders kyla, från borggården till föreningshuset Fontänen för att demonstrera mot det orättvisa skattesystemet för pensionärer. Bakom aktionen står Pensionärernas Riksorganisation (PRO) som anordnar demonstrationen över hela landet.

PRO anordnade aktioner runtom i landet för att visa politiker att pensionärerna inte tolererar det orättvisa skattesystemet.

PRO anordnade aktioner runtom i landet för att visa politiker att pensionärerna inte tolererar det orättvisa skattesystemet.

Foto:

Linköping2012-12-04 07:54


Syftet är att uppmärksamma riksdagsledamöter och lokala politiker på orättvisan och orimligheten i att pensionärerna betalar högre skatt än förvärvsarbetare. Inför avmarsch serverades värmande glögg på borggården. Folket samlades och plakaten vajade, var och en med tydliga budskap.
- Idag finns ett oerhört orättvist skattesystem för pensionärer. En pensionär som får 13 000 i månaden betalar 370 kronor mer i skatt varje månad. Det är inte okej och politikerna bör rätta till detta, säger Sven-Åke Överström, ordförande i PRO Linköpings samorganisation.

Orättvist avdrag
Det var år 2006 som riksdagen presenterade och införde jobbskatteavdraget. Avdraget innebär att löntagare får en lägre skattenivå, dock ligger pensionärerna kvar på en konstant nivå. Sven-Åke Överström säger att de nu har fått nog av det orättvisa systemet.
- Vi kommer att följa utvecklingen i frågan noggrant framöver, för det här är viktigt, säger han uttryckligen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om