Personrånen i centrum fortsätter

Natten mellan onsdag och torsdag rånades en 47-årig kvinna på sina tillhörigheter men fick hjälp att komma på fötter och hem. Nu söker polisen kontakt med den hjälpsamma kvinnan.

Linköping2014-05-31 04:05

Det var alltså natten mellan onsdag och torsdag som en 47-årig kvinna blev överfallen och rånad på sina tillhörigheter på Skogsgatan i stadsdelen Johannelund. Överfallet och rånet ska ha kommit både plötsligt och överraskande.

Överfallen av cykelman
- Kvinnan uppger att hon blev överfallen och rånad av en man i mörk täckjacka eller dunjacka. Mannen ska ha färdats på en cykel.
Mycket mera har hon inte att berätta då hon chockades av det som hände, berättar utredningsbefälet Anne-Catherine Rehnström vid Linköpingspolisens utredningssektion. Hon fortätter:
- När kvinnan låg nedslagen på marken kom det fram en kvinna och frågade om hon behövde hjälp samt följde med kvinnan till hennes hem. Vi har inget signalement på denna hjälpsamma kvinna men vi skulle verkligen vilja komma i kontakt med henne. Hon kan vara ett viktigt vittne för att vi ska kunna lösa det här rånet. Hon har självklart inget att frukta eller är misstänkt för något däremot kan hon ha sett något. Om hon läser detta ska hon kontakta utredningsbefälet på 114 14 så får hon prata med någon av oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om