Peter Sommer fyller 75 år

Han har hunnit med att fylla 75 år Peter Sommer. Grabben som föddes i början av andra världskriget och nu bott i Linköping sedan 1980.

Peter Sommer i en vilsam pose. En ganska ovanlig syn då Peter ständigt har något på gång.  Foto: Sebastian Sjö

Peter Sommer i en vilsam pose. En ganska ovanlig syn då Peter ständigt har något på gång. Foto: Sebastian Sjö

Foto:

Linköping2014-02-19 08:18


Få förtjänar väl epitet "Linköpingsprofil" bättre än Peter Sommer.
Med sina bilar, sin musik och kulturskriveri och sin person har han varit ett stadigt inslag i Linköpings gatuliv sedan han kom hit 1980.
Föddes gjorde han i Hamburg den 15 februari 1939 och hans minne av sina första år handlar mycket om kriget och om bomberna som föll. Dock har inte detta präglat honom i någon större utsträckning.

Minns bomberna
- Jag försöker att gå tillbaka i tiden men jag kommer helt enkelt inte ihåg så mycket mera än att vi satt under jord när man bombade Hamburg. Sedan kom jag till Sverige 1945 och då till Opphem där min mormor bodde.
Vid 14 års ålder blev det flytt till Göteborg där han studerade på handelsskola, läste juridik och tyska. Han ägnade sina första år att arbeta på speditionsfirma sedan blev det som inköpare på dåvarande Datasaab, som blev Ericsson Information System och Nokia, ett arbete som också tog honom på resor i både Europa och USA.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om