Petra Nielsen spelar i Familjen Addams

Petra Nielsen är i stan igen. Denna gång som Morticia i den skruvade musikalen Familjen Addams som har nypremiär nu på fredag.

Petra Nielsen är en av våra mest meriterade musikartister med internationella meriter. Nu spelar hon dock i Linköping fram till och med maj. Foto: Stefan Hedström

Petra Nielsen är en av våra mest meriterade musikartister med internationella meriter. Nu spelar hon dock i Linköping fram till och med maj. Foto: Stefan Hedström

Foto:

Linköping2013-02-07 07:58


Petra Nielsen är en av de mest mångsidiga artister vi har här i landet.
Hon började som dansare men är sångerska, skådespelerska på film och i tv samt då, och inte minst viktigt, musikalartist med meriter från både London och New York.

Debut på China
- Jag fick mitt första jobb som 17 -åring på Chinateatern och sedan har det bara rullat på och nu sitter jag här och är 48 år gammal, säger Petra och börjar minnas tillbaka från ett liv på scenen i i strålkastarljuset.
- Jag har gjort så ofantligt mycket och haft så många olika roller i så många olika uppsättningar att jag nästan inte kan minnas dem alla.
Allt har varit lika roligt men jag kan känna, nu när jag blivit lite äldre, att det finns det som är viktigare än att stå på scenen hela tiden.
Tidigare levde jag verkligen bara för mitt jobb men nu har börjat omvärdera det och ser till att ha andra saker som jag hämtar styrka och kan vila i, berättar Petra då vi börjar prata om "Anna Holt", "Den Vite Riddaren" och hur det vara att jobba med Leif GW Persson på 1990-talet.

Fem föreställningar i veckan
Närmast på Petras schema är en dock lång sejour i Linköping och på Östgötateatern med den skruvade musikalen "Familjen Addams".
Det blir föreställningar fem kväller per vecka från februari och en bit in i maj. Innan dess har man spelat samma föreställning i Norrköping från september och fram till jul med några få avbrott.
-  "Familjen Addams" är en lite galen och skruvad musikal som sätts upp för första gången i Europa här i Östergötland. Det är kul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om