Piloten som blev sångare som blev pilot

Magnus Bäcklund 50 år.

Magnus Bäcklund är inte bara sångare han är pilot också. Foto: Tommy Pettersson

Magnus Bäcklund är inte bara sångare han är pilot också. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2015-11-19 07:38


Självklart lever Magnus Bäcklund i en drömtillvaro då han är både pilot och sångare i karriären. I måndags fyllde han 50 år och firade det med en skogspromenad.

Man kan bara inte prata med Magnus Bäcklund utan att ta upp hans aningen mer kända kollega Bruce Dickinson, sångare i Iron Maiden och även han pilot med rätt att flyga passagerare.

- Jag har aldrig träffat honom men självklart så skulle det vara väldigt kul att träffa någon som både är sångare som jag och dessutom pilot. Den kombinationen är inte så särskilt vanlig, menar Magnus Bäcklund då vi hörs ett par dagar efter att han nu blivit 50 år.

Det föreligger ingen åldersnoja för den verkar vara avklarad sedan länge. Om den ens varit aktuell.

- Det är verkligen en klyscha men ålder är bara en siffra. Sedan är jag fullt medveten om att jag är lyckligt lottad som har två drömjobb.

Ibland är det mer sångjobb och ibland får man flyga lite mera, säger Magnus Bäcklund som började som pilot på 90-talet men när det blev kris, krig och låg konjunktur så gick han över till sången. Ni minns väl Fame factory från tv och sedan duon Fame tillsammans med Jessica Andersson. I melodifestivalen har han varit med tre gånger och då varit i final samtliga av dessa. Inte illa.

Numera kan han göra båda sakerna och sjunga så mycket som helst och blir det lite mycket är det skönt a komma upp i luften.

Läs mer i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om