Pojke i 15-årsåldern död – blev påkörd av tåg

En pojke i 15-årsåldern har avlidit efter att ha blivit påkörd av ett tåg i höjd med Hackefors i Linköping. "Det vi fått till oss är att det är en tragisk olycka rakt igenom", säger polisens presstalesperson.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till olyckan.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till olyckan.

Foto: Jonathan Posluk

Linköping2023-06-29 08:21

Klockan 16.20 på onsdagseftermiddagen inkom ett SOS-larm till polisen om en olycka på järnvägen i höjd med Hackefors i Linköping. Enligt larmet skulle en person ha blivit påkörd av ett tåg. Räddningstjänst, ambulans och polis var snabbt på plats.

"Ambulanspersonal har påträffat en person med kritiska skador", uppgav polisen tidigt på sin hemsida. Personen fördes därefter till sjukhus med ambulans. 

Vid 19.30-tiden uppgav polisen att den drabbade, en pojke i 15-årsåldern, avlidit av sina skador. Närmast anhöriga har underrättats.

"Av de uppgifter som framkommit hittills är arbetshypotesen att det handlar om en olyckshändelse", uppger polisen.

– Vi har pratat med personer för att försöka sammanställa en bild. Det vi fått till oss är att det är en tragisk olycka rakt igenom, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid polisen, som berättar att hypotesen är att pojken färdades på en cykel när han blev påkörd. 

Polisen utreder nu händelsen närmare och har inlett en förundersökning om vållande till annans död. Ingen person har delgivits misstanke om brott.

– Vi måste vara hundra procent säkra när vi fastställer något och det kan vi inte vara nu. Därför måste vi utreda gällande misstänkt brott. Det är den rubriceringen vi har att jobba med för att få en verktygslåda, det handlar mer om att vi nu kan göra vissa utredningsåtgärder. Det är ett standardförfarande, berättar Dennis Johansson Strömberg. 

Med anledning av händelsen uppstod ett tågstopp mellan Hjulsbro och Linköping. Stoppet kunde, enligt polisen, hävas klockan 17.45. Vissa av avgångarna från och till Västervik ersattes med buss under kvällen.  

undefined
Polisen spärrade av området i närheten av olycksplatsen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!