Polis får pris för arbete mot smuggling

Polisinspektör Joakim Stenman arbetar på Polisen i Linköping har nu tilldelas Stöldskyddsföreningens Polisstipendium för projekt "Bus stop" som fokuserat på organiserad alkoholsmuggling.

Linköping2014-10-17 07:10

Problemet med de bussar som åker genom länet fyllda av billig och insmugglad alkohol är ett långt större problem än vad folk i gemen är medvetna om, menar Joakim Stenman då vi pratas vid efter att det blivit offentligt att han nu prisas för sitt arbete.
-Kort sagt, vill man stötta grov brottslighet då ska man befatta sig med den här typen av brottslighet. Jag tror inte folk i allmänhet vilket besvär vi har med just den här typen av smuggling, säger Joakim Stenman som har sin tjänst på polisens ungdomssektion. Självklart är han väldigt glad för att blivit prisad för det arbete han lagt ner.

Roligt att bli uppmärksammad
-Det är alltid roligt att man får uppmärksamhet för det man gör.
Prispengarna kommer jag att använda till att fortbilda mig inom just det här området. Jag tänkte att jag skulle åka ner till tullen i Helsingborg och se hur det arbetar och sedan så måste vi nog försöka påverka våra politiker i den här frågan, menar Joakim Stenman vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om