Polis och åklagare arbetar vidare

Fortsatta förhör och genomgång av beslagtaget gods är några av det som polisen jobbar vidare med efter den gånga helgens tragiska dubbelmord i Ljungsbro. Även den ansvariga åklagaren Britt-Louise Viklund har att göra.

Linköping2013-11-09 05:07

- Förhoppingsvis kommer vi att kunna lägga fram ett åtal för mord för den 33-årige man som för närvarande sitter häktad misstänkt för de båda morden, säger kammaråklagare Britt-Louise Viklund och fortsätter.
- Det finns en del saker som stör mig i den här utredningen men även rent allmänt och som dessutom gör mitt och polisens arbete svårare och det är alla uppgifter som läggs ut på sociala medier och andra internetsajter. Att den misstänktes både bild och namn finns att se på flera ställen gör det omöjligt att ha en fotokonfrontation då man aldrig kan utesluta att den man pratar med har sett ett foto på annan plats. Att vitten och drabbade sedan pratar med rikspress och andra typer av media gör inte det heller vårt arbete lättare. Uppgifter som kan vara avgörande kanske redan stått i kvällspressen och därmed kan vara mindre värdefulla för oss, menar Britt-Louise Viklund vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om