Polisanställd mister jobbet efter misshandel

I går dömdes en 37-årig kvinna, som är anställd vid rikskriminalen, av Linköpings tingsrätt till villkorlig dom för misshandel efter ett krogbesök på en ort i länet. Nu pekar det mesta på att han får sparken.

Linköping2012-02-24 23:17

I slutet av maj förra året besökte en 37-årig kvinna, som är anställd vid rikskriminalen i Stockholm med kriminaltekniska uppgifter, en krog på en ort i Östergötland. Kvinnan kom i bråk med en man inne på krogen.
Det slutade med att kvinnan utdelade flera knytnävslag mot mannen med smärta, svullnad och rodnad som följd.

Sägas upp
Personalansvarsnämnden vid Rikspolisstyrelsen skrev i ett yttrande till tingsrätten, i samband med rättegången, att om kvinnan döms för misshandel som inte är ringa talar det mesta för att hon kommer att sägas upp från sin anställning vid rikskriminalen.

Inte trovärdigt
I går kom Linköping tingsrätts dom. Kvinnan döms för misshandel till villkorlig dom och ska dessutom betala 5 000 kronor i skadestånd till mannen hon misshandlade samt 500 kronor till brottsofferfonden.
Tingsrätten skriver i domen att kvinnans uppgifter inte präglas av trovärdighet och att hon ändrat på sin berättelse om vad som hände under kvällen på krogen och att brottet är att bedöma som misshandel av mellangraden.
- Det finns inte skäl att överväga annan påföljd än villkorlig dom, skriver tingsrätten.

Ny påföljd
- Om kvinnan inte hade riskerat sitt arbete skulle domen ha förenats med böter eller samhällstjänst men eftersom yttrandet från personalansvarsnämnden har ett sådant innehåll att tingsrätten får utgå från att hon blir skild från sin anställning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om