Polisen hittade pistol i bil

Polisen i länet bedömer det som om det varit en tämligen lugn lördag förmiddag i Östergötland trots detta har man fått ingripa några gånger.

Lugn lördag förmiddag i Linköping. Foto: Tommy Pettersson

Lugn lördag förmiddag i Linköping. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2017-01-09 06:00

Klockan 06:25 utbröt ett bråk mellan två män resulterade i att en man född 1986 blev slagen med tillhygge av en person född 95. Gärningsmannen greps och fördes till polishuset för förhör. Den skadad mannen fördes till lasarett för vård. Eftersom tillhygge hade använts rubriceras ärendet initialt som grov misshandel. Efter förhör med den misstänkte beslutade åklagare att den misstänkte skulle friges.

11:27 Norrköping E4.an vid trafikplats Borg. En man född 1977 stoppades i sin bil eftersom han bedömdes vara narkotikapåverkad. Vid den efterföljande husrannsakan i bilen anträffades en pistol. Mannen blev alltså misstänkt både för rattfylleri genom drogpåverkan samt brott mot vapenlagen.

Under lördagsnatten har Ledningscentralen hanterat 168 stycken händelser. 14 personer är gripna för brott och 18 personer har omhändertagits för berusning. 8 personer har varit omhändertagna för kroppsbesiktning vid misstanke om narkotikabrott, eget bruk.

Klockan 02.20 greps en man född 1976 för stöld genom inbrott i en butik på Drottninggatan i Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om