Polisen informerar allmänheten

Polisen i Östergötland går nu ut på sin hemsida med en lång uppmaning till allmänheten och en samtida förklaring hur man arbetar i Skäggetorp med anledning av de senaste händelserna i Stadsdelen.

Med anledning av bland annat den tragiska dödskjutningen i Skäggetorp går polisen ut och informerar.

Med anledning av bland annat den tragiska dödskjutningen i Skäggetorp går polisen ut och informerar.

Foto:

Linköping2014-08-04 06:58


Polisen menar att det som har hänt i Skäggetorp är en olycklig kulmen på en längre tids social oro i Linköping.
Därför redovisar man sin syn på polisens ansvar, närvaro och arbete i området.

Konflikter mellan grupper
Bråk och våldsamheter har blossat upp vid ett flertal tillfällen i Linköping. Det har förekommit anlagda bränder och skadegörelse i olika bostadsområden.
Trots att polis, kommunen och frivilliga i föreningar har lagt tid på ett socialt förebyggande arbete under en längre period så blev en 18-årig man skjuten till döds och en annan ung man skottskadad.
- Naturligtvis är det polisens ansvar att klara upp brott. Linköping är en stad med betydande sociala problem och det är hela samhällets ansvar att ta itu med de bakomliggande faktorerna.
Alla, från föräldrar till förskola, skola, socialtjänst, polis, kriminalvård och andra, har ett ansvar och behöver vidta åtgärder. Hade vi lyckats bättre hade problemen varit mindre och händelsen på måndagskvällen hade kanske inte inträffat, säger polisens talesperson vidare.
- Polisen står just nu inför en omorganisation som träder i kraft den förste januari 2015.
Det är tydligt uttalat att polisen i den nya organisationen ska arbeta närmare medborgaren och att det lokala polisarbetet kommer vara styrande. Under hösten inleds arbetet med att förverkliga detta efter en enhetlig nationell modell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om