Polisen jagade inbrottstjuvar

Stor insats resultatlös.

Linköping2016-01-07 14:29

Under gårdagens förmiddag jagade polisen ett par inbrottstjuvar i närheten av Östra Tollstad. Trots en massiv insats så kammade man dock noll.

Larm inkom till polisen klockan 09.22 om att ett villainbrott i Braxstad, i närheten av Östra Tollstad, pågick. Polisen var snabbt igång med en stor insats då Linköping varit hårt drabbat av inbrott den senaste tiden.

- Vi var totalt åtta olika enheter som samverkade genom att stänga av samtliga vägar och på annat sätt försöka stoppa de båda inbrottstjuvarna. Tyvärr kom de undan trots detta. Nu väntar vi på resultatet av den tekniska undersökningen, berättar Björn Goding, utredningsbefäl vid Linköpingspolisen och fortsätter med att säga:

- Det är ganska lätt att försvinna i skogarna kring Östra Tollstad då de är ganska stora. Sedan kan de båda tjuvarna smitit förbi våra avspärrningar på ett eller annat sätt. Det var ganska synd att vi inte fick tag på dem då det kan har varit just de här två som legat den senaste tiden villainbrott här i Linköping, menar Björn Goding vidare.

Sedan slutet på 2015 och tills dagens datum har det ägt rum över tio bostadsinbrott i Linköping och i länet är det över 30 stycken. För många av dessa kan man ställa utländska ligor som härjar längst med E4:an.

- Man går snabbt in i ett område och lika snabbt är man på väg ut igen, säger Erik Thulin även han vid Linköpingspolisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om