Polisen jagar inbrottsliga

Östergötland har den senaste tiden drabbats av närmare tio olika inbrott i Livsmedelsbutiker. Tjuvarna har gått in genom taket med varierade framgång och nu jobbar polisen efter tesen om att det rör sig om en liga bestående av tre okända personer.

Anne - Christine Rehnström är utredningsbefäl vid Linköpingspolisen.

Anne - Christine Rehnström är utredningsbefäl vid Linköpingspolisen.

Foto:

Linköping2014-09-09 06:58


Det hela började någon gång i mitten av augusti och på ICA i Rimforsa men inbrott har även gjorts i, bland annat, Finspång, Söderköping, Motala och nu senast i natten mot söndag på ICA i Linghem.
- Det senaste inbrottet skedde natten mot måndag och i Linghem och gick till på samma sätt som de andra har gjort. Det vill säga att gärningsmännen tog sig in via taket på något sätt och sedan gick de in i själva butiken, berättar Anne - Christine Rehnström, utredningsbefäl vid Linköpingspolisen och fortsätter:

Samma trio?
- Väl inne i butiken så tag de sig in ett kassaskåp men hur de gjorde det och vad de kom över är lite tidigt att säga. Vi tror oss veta att den här ligan består av minst tre män och dessa är alltid maskerade med luvor och halsdukar för ansiktet och de verkar ha god lokalkännedom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om