Polisen ökar närvaron i Skäggetorp

Efter helgens och även gårdagens oroligheter i främst i Skäggetorp så fortsätter polisen att synas i området. Allt för att lugna de oroliga och sätta fast det skyldiga.

Polisen är bara en del av lösningen av bråken i Skäggetorp och Ryd menar Erik Thulin.

Polisen är bara en del av lösningen av bråken i Skäggetorp och Ryd menar Erik Thulin.

Foto:

Linköping2014-04-09 08:25


Natten och kvällen mot tisdag började oroligt men lyckligtvis blev det vare sig någon sammandrabbning och inte heller några bränder. Däremot brann det i samma container vid två olika tillfällen och närheten av Skäggetorpsskolan.
- Under måndagens eftermiddag var det till en början lite stökigt i området då ett större antal ungdomar maskerat sig och samlats i centrum, berättar polisens informatör Erik Thulin och beskriver stämning som "inte särskilt trevlig". Thulin fortsätter:
- Denna gång så avtog oroligheterna och natten blev betydligt lugnare än vi befarat, säger Erik Thulin och berättar att polisen nu kommer att jobba enligt två spår och dessa är fortsatt hög närvaro i drabbade områden för att öka tryggheten samt att kontrollera och söka upp personer ur de kriminella nätverken.

Söka upp och störa
- Det andra spåret är att jobba uppsökande och kontrollera både personer och fordon i de aktuella områdena. Där får vi hoppas på att allmänheten har tålamod med att det kan innebära en del störningar.Under oroligheterna har polisen identifierat ett stort antal ungdomar, främst unga män och pojkar i åldrarna 16 till 20 år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om