Polisen rustar upp mot gängen

Nu rustar polisen upp och sedan tidigare rubricerar man gängkriget i Ryd och Skäggetorp som en särskild händelse. Samtidigt menar spaningsledaren Joakim Jäderstig att gängproblematiken är hela samhällets ansvar.

Joakim Jäderstig är spaningsledare när det gäller gängkriget som nu rasar i främst Ryd och Skäggetorp.

Joakim Jäderstig är spaningsledare när det gäller gängkriget som nu rasar i främst Ryd och Skäggetorp.

Foto:

Linköping2014-03-14 08:25


Polisen har slagit till på bred front mot de båda rivaliserade gängen och just nu sitter ett flertal personer anhålla hos polisen. Dock är bara en person häktad och då för grovt narkotikabrott.
- Det är ett brott som skedde i höstas och som nu blivit aktuellt i och med att personen i fråga är tongivande i ett av gängen och då är det här ett bra sätt att få honom från gatan, menar Joakim Jäderstig som är spaningsledare samt biträdande polisenhetschef i Linköping.

Grovt narkotikabrott
- Under gårdagen greps ytterligare tre personer i en lägenhet i Skäggetorp. En yngre kvinna och två män misstänks för att ha hanterat både vapen och narkotika, forsätter Jäderstig. Uppgifter gör gällande att de tre personerna har kopplingar till ett av de kriminella gängen. När det gäller vapnet vill inte Jäderstig kommentera vilken typ av vapen det var men brottet beskrivs som grovt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om