Polisen sköt varningsskott

En beväpnad och påverkad man uppträdde hotfullt och polisen såg ingen annan utväg än att skjuta varningsskott. Det inträffade är både allvarligt och ovanligt menar Thomas Agnevik, presstalesman hos Linköpingspolisen.

Linköping2014-12-10 07:48

Det var vid 01.10-tiden natten tills i går som en polispatrull anropade länskommunikationscentralen för att meddela att de tänkte stoppa och kontrollera en vit skåpbil med ett par personer på Skänningevägen i Borensberg. Poliserna följde efter den vita skåpbilen som körde vidare trots flera stoppsignaler. Först efter att ha förföljt skåpbilen i en dryg mil stannade bilföraren sitt fordon efter att han kört in på en traktorväg mellan två åkrar i Fornåsa.

Hotar polisen
Direkt efter att den vita skåpbilen stannat rusar föraren ut ur bilen och mot poliserna. I handen höll den misstänkte mannen en cirka 60 centimeter lång kedja som han svingade i luften med på ett hotfullt sätt. Mannen bar också en kniv. På grund av mannens hotfulla beteende mot poliserna ropade de till mannen att han skulle släppa kedjan och beordrade honom att lägga sig ner på marken. Mannen tog dock ingen notis om detta.
Eftersom mannen inte åtlydde polispatrullen tvingades poliserna att dra tjänstevapnen och upprepa ordern att släppa kedjan och lägga sig på marken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om