Polisen vädjar till vittne som såg dubbelmördaren

Polisen vädjar till ett vittne som såg dubbelmördaren på brottsplatsen att träda fram. Kvinnan har hittills valt att vara anonym.

Polisen vädjar nu till det anonyma vittnet som såg dubbelmördaren på brottsplatsen att träda fram.

Polisen vädjar nu till det anonyma vittnet som såg dubbelmördaren på brottsplatsen att träda fram.

Foto: Mikael Svensson/Peter Jigerström

Linköping2020-06-25 13:19

Det är polisens utredare Henry Jansén som nu avslöjar att en kvinna med största sannolikhet såg den nu 37-årige Daniel Nyqvist på Åsgatan den 19 oktober 2004. Kvinnan kontaktade polisen kort efter dubbelmordet och berättade om sina iakttagelser. 

– Men hon sade att hon till varje pris ville vara anonym av rädsla för sin personliga säkerhet, säger Henry Jansén.

Kvinnan uppgav för polisen att hon hade promenerat på Tränggatan och vidare in på Åsgatan. I slutet av Åsgatan, nära en vändplats och några meter in på en gångväg, mötte hon en man som polisen nu tror är identisk med Nyqvist.

– Hon gick med uppfällt paraply eftersom det var en blåsig och regnig morgon. Gärningsmannen passerade henne på ett par meters håll. De hade en kortvarig ögonkontakt, men det var inget som avvek från ett normalt möte, säger Jansén.

Dubbelmordet på Åsgatan skedde omkring klockan 07.45 den aktuella dagen. Kvinnans iakttagelse gjordes cirka två minuter före dådet.

Polisen har förhört kvinnan anonymt vid sammanlagt tre tillfällen, 2004, 2005 och 2006. Hon har dock vägrat att uppge sitt namn av rädsla för att råka illa ut. Nu när den misstänkte mördaren sitter frihetsberövad hoppas polisen att kvinnan ska ge sig till känna.

– Jag vädjar till den här kvinnan att ringa till mig. Hon är ett viktigt vittne, säger Jansén. 

Polisen har ännu så länge hållit tre förhör med Daniel Nyqvist.

– Det här gått bra hittills. Han har gett en förklaring, men den går vi inte ut med ännu, säger Jansén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!