Polisinsats vid högriskmatchen

Linköping vann över AIK med 5-2 i Cloetta center i lördags. Matchresultatet var ingen högoddsare för de som hade tippat LHC som vinnare. Mer intressant var dock polisens förebyggande insatse före högriskmatchen.

Polisen arbetade förebyggande på Ågatan.

Polisen arbetade förebyggande på Ågatan.

Foto:

Linköping2013-12-30 05:06


Det brukar enligt en tråkig tradition vara stökiga tillställningar på läktaren och framförallt före och efter match när AIK kommer på besök till Linköping. Fylla, bråk och skadegörelse hör till vanligheterna.

Skydda medborgarna
Polisens uppdrag under lördagen var att säkerställa att allmänheten och idrottspublik inte skulle komma till skada. Insatsen från polisens genomfördes utan att några större ordningsstörningar skedde och insatta polisresurser räckte till för att upprätthålla ordningen.
Polisen bedömde att cirka 300 gästande AIK-supportar besökte Linköping under lördagen och flertalet av dem knallade omkring i centrala Linköping innan matchen började. Samtidigt vistades även ett 50-tal supportrar från LHC i och runt krogarna i centrum.
Polisen genomförde kontroller och omhändertog ett antal berusade personer, samt spärrade av vissa områden i centrala Linköping i förebyggande syfte. Inga konfrontationer mellan grupperna förekom enligt polisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om