Polisjakt längs med Tinnerbäcken

De personer som greps efter en polisjakt i Berga misstänks för stöld, ringa narkotikabrott och störande av allmän ordning.

Foto:

Linköping2019-02-24 19:48

Enligt Peter Ström, vakthavande befäl vid östgötapolisen, har butiken i Berga länge haft problem med att ett gäng killar kommer in i butiken, plockar åt sig det de vill ha och går ut, utan att betala för varorna.

– Det är anledning till att man har en väktare på plats, säger han.

Det var vid 18.43 på söndagskvällen som väktaren noterade att de misstänkta killarna kom till butiken och betedde sig underligt. Väktaren larmade polis som kom till platsen. Enligt Peter Ström rörde det sig om en grupp på uppskattningsvis fem personer, det är dock inte helt klarlagt. Killarna, som är mellan 15 och 20 år, sprang från platsen. Polisen letade efter de misstänkta förövarna längs med Tinnerbäcken och kunde till slut ta fast dem. Möjligen fattas en person, det är lite oklart.

Några i uppträdde också störigt när de skulle omhändertas och de misstänks nu också för störande av allmän ordning. Utöver det misstänkta brottet och misstanke om stöld så misstänks de också för ringa narkotikabrott.

Vad som stulits är ännu oklart.

Pojkarna släpptes efter förhör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!