Politisk oenighet kring Vallastaden

På tisdag nästa vecka ska kommunfullmäktige ta beslut om detaljplanen för det prestigefyllda bomässeområdet uppe vid universitetet. Vallastaden, Bo2016 har kantats av en del initiala problem och nu är frågan om man hinner färdigställa hela bostadsområdet till år 2016.

Linköping2013-08-21 06:52

Under kommunstyrelsens sammanträde igår yrkade socialdemokrater, vänsterpartiet och miljöpartiet på bordläggning på grund av att projektet redan nu ser ut att bli betydligt dyrare än vad som beräknats.

Löpande bok och räkning?
Tidigare har byggherrarna visat ett svagare intresse än vad som förväntats och marktilldelningsprocessen är ännu inte avslutad för Vallastaden. Därför vill nu Socialdemokraterna ha en riskanalys för bomässan innan beslut om detaljplanen tas i fullmäktige. Den borgerliga majoriteten tog ingen hänsyn till invändningarna utan klubbade genom beslutet i kommunstyrelsen för vidare färd mot fullmäktige.
Vallastaden ska bli tätt och småskaligt område med hundratals nya bostäder och förskolor och just den småskaligheten är vad en del byggherrar har haft invändningar emot. Man anser att det inte finns någon ekonomi i att bygga i små så kallade tegar. Men majoriteten oroas inte för detta utan skriver nu fram detaljplanen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om