Populär matmarknad har inlett stadsfesten

Dofterna från International Street Market når näsborrarna långt innan fötterna har nått Nygatan. Ännu ett år står ett trettiotal stånd uppställda i centrala Linköping med mat och ting från andra kulturer.

Godisståndet kan få den mest disciplinerade att stanna upp en stund. Foto: Fanny Miles

Godisståndet kan få den mest disciplinerade att stanna upp en stund. Foto: Fanny Miles

Foto:

Linköping2012-08-23 06:40


Stämningen bland producenter och besökare är hög och marknaden är välbesökt redan innan klockan har slagit tolv.
Crépes, korv, tvålar och paella, varje stånd erbjuder något nytt. Bakom mängder av nötter och torkad frukt står Hamid Teimourn från Iran. Han säljer till de med smak för det söta.
- Det är väldigt kul att vara här men det finns för många getingar, säger Hamid och viftar bort en utav de surrande insekterna.
På Lilla torget vajar den brittiska flaggan över ett stort tält. Där finns sylt, kakor, chutney och riktig cheddar. John Miller berättar engagerat om deras koncept.
- Vi säljer typiskt engelska produkter av naturliga råvaror. Om jag får säga det självt så är vår cheddar den bästa i världen, påpekar han stolt och skär upp en bit av den krämiga osten. Kakor i mängder och sylt i massor står på de provisoriska hyllorna och ser sådär mysigt stereotypiskt brittiskt ut.
- Svenskarna gillar kakorna bäst. De har aldrig smakat så goda kakor säger dem. Det är kul att kunna erbjuda folk våra produkter när det märks att de uppskattar det, menar John innan han hastigt kilar bort för att ta hand om några kunder som är nyfikna på cheddarosten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om